Közös webináriumot tartott a CFI Hungary Zrt. és a BKIK

Élénk az érdeklődés a romániai befektetések iránt

Nagy figyelem övezte a CFI Hungary Zrt. és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara első közös webináriumát, melyet a két szervezet Hogyan vállalkozzunk Romániában címmel tartott május 5-én, online formában. A CFI, illetve partnerei előadása mellett az eseményt olyan előadók és vendégek fémjelezték, mint Kiss-Parciu Péter, regionális és határ menti gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkár és Bogár Ferenc, Magyarország Bukaresti Nagykövetségének külgazdasági attaséja. Emellett természetesen a BKIK is több előadóval képviseltette magát, így prezentációt tartott Rák János, az MKIK Magyar-Román Tagozatának titkára, illetve Erdélyi László, a BKIK NKK romániai relációért felelős szakértője.

Szabó Zsolt, a CFI Románia ügyvezetője előadásában ismertette az aktuális román makrogazdasági mutatókat és az egyes meghatározó ágazatok teljesítményét, valamint ennek területi eloszlását. Ezt követően részletesen bemutatta mindazon lehetőségeket, melyet a CFI magyar és román tagvállalkozásai biztosítani tudnak ügyfeleik részére. A vezető hangsúlyozta, hogy a CFI Romániában ugyanolyan széles portfólióval áll ügyfelei rendelkezésére, mint Magyarországon, és természetesen ott is élvezhetik ügyfeleik a nemzetközi CFI csoport támogatását. Rámutatott: Romániában számos kiváló lehetőség adott a magyarországi vállalkozások részére, a CFI pedig mindkét országban rendelkezik irodával, és nagy gyakorlata van a legkülönbözőbb szegmensekben a határon átnyúló befektetések támogatásában.

A webináriumon előadóként részt vettek a CFI Románia állandó partnerei is. A román jogi környezet sajátosságait és lehetőségeit dr. Nagy Zsuzsanna ügyvéd, míg a szomszédos ország adózási környezetét Kosa Marius, az IKAR Consulting menedzsere ismertette a résztvevőknek.

Az előadások letölthetők: